Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

19.12.2016, 13:47

Време е за готвење

Салата од карфиол

Потребно:

1 помала главица карфиол
3 лажици јаболков оцет
1 лажица маслиново масло
сол
крупно мелен црн пипер

Приготвување: карфиолот разделете го на цветови, па добро измијте ги во солена вода. Зовријте вода во тенџере, врз него ставете ги цветовите карфиол во метална цедалка, па варете ги на пареа само пет минути. Потоа, уште додека се врели, цветовите карфиол зачинете ги со маслото и оцетот, со крупно мелениот црн пипер и, по потреба, сол.


Текстот е прочитан 1436 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter