Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

21.12.2016, 12:19

Време е за готвење

Француско чоколадно суфле

Потребни состојки:

половина шолја чоколаден еурокрем
2 јајца
лажичка шеќер
несолен путер
малку какао во прав

Подготовка: Загрејте ја рерната на 190 степени Целзиусови. Премачкајте ги со путер калапите за суфле и попрскајте ги со какао во прав. Во чинија со средна големина измешајте го еурокрем со двете жолчки, а во одвоена чинија изматете ги белките додека не се направи пена. Додадете го шеќерот и продолжете да мешате додека не добиете цврста маса. Додадете 1/3 од белките во смесата од еурокрем и мешајте додека сето тоа добро да се соедини, а потоа додадете го и остатокот и мешајте додека смесата не стане рамномерна. Ставете ја смесата во калапи и печете 20 минути.



Текстот е прочитан 3403 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter