Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

10.01.2017, 13:44

Време е за готвење

Печурки во бело вино

Потребно:

500 г шампињони
1 чаша бело вино
1 китка магдонос
1 главица кромид
1 лажица масло
2 лажици брашно
100 мл вода
1/2 лажичка кари
сол

Приготвување: исчистените шампињони исечете ги на тенки ливчиња. Во маслото пропржете го ситно сечканиот кромид, па додадете ги ситно сечканиот магдонос и печурките. Смесата динстајте ја со повремено додавање на виното. При крај печурките посипете ги со брашното во кое сте го додале карито, измешајте го сето тоа, по потреба додадете млака вода, посолете го сосот и послужете го.


Текстот е прочитан 1871 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter