Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

11.01.2017, 13:43

Време е за готвење

Суви ребра во кисела зелка

Потребно:

2 лажици масло
1 главица кромид
800 г кисела зелка
400 г суви ребра
2 лажички зачинал

Приготвување: во загреаното масло продинстајте го ситно сечканиот кромид, додадете ја ситно исечканата кисела зелка, па сето тоа кратко динстајте го. Потоа, додадете ги исечените суви ребра и зачиналот. Сето тоа прелијте го со вода, колку да се покријат продуктите, па варете го околу еден час на тивок оган.


Текстот е прочитан 3446 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Модни трендови за тинејџери во 2017 според Вог
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Зелен сос
Приготвување: пиперките исечете ги по должина, извадете им ги семките и ис...
Site Meter