Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

11.01.2017, 13:43

Време е за готвење

Суви ребра во кисела зелка

Потребно:

2 лажици масло
1 главица кромид
800 г кисела зелка
400 г суви ребра
2 лажички зачинал

Приготвување: во загреаното масло продинстајте го ситно сечканиот кромид, додадете ја ситно исечканата кисела зелка, па сето тоа кратко динстајте го. Потоа, додадете ги исечените суви ребра и зачиналот. Сето тоа прелијте го со вода, колку да се покријат продуктите, па варете го околу еден час на тивок оган.


Текстот е прочитан 4634 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter