Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

24.12.2016, 08:35

ИНТЕРВЈУ СО БОРЧЕ ПЕТРУШЕВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОДБОРОТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНА ПРОСЛАВА НА БАДНИК ВО СКОПЈЕ

За Скопје, за Бадник до крај

Со бадниково гранче, нафора и со топла ракија, и годинава, пред Соборниот храм во Скопје ќе се прослави Бадник. Повторно на 6 јануари во претпладневните часови ќе се соберат скопјани на заедничка дружба, и со задоволство ќе го проследат сето она што веќе традиционално ќе се случува на овој ден, во пресрет на големиот празник на православните христијани Божик. За бадникарските кумови и здравичари, за пајтонот, пехарот, за погачата со златник, за целата манифестација, од идеја до организација, зборуваме со Борче Петрушевски, претседател на Одборот за традиционална прослава на Бадник...

За целиот текст кликнете тука

Анета Стојковска


Текстот е прочитан 1871 пати.
#
Уривање на дивоградбата на "Самоилова" следната недела
Во Кисела Вода реализирани 80 отсто од проектите
Сендвичи за луѓето на улица
И монтажните паркиралишта ја чекаат новата влада
ЈСП се враќа на 9-ка и 19-ка
Аби голтнал камен фрлен од посетител
Центар ќе ја урива дивоградбата на "Самоилова"
Со високи казни ќе се спречува паркирање на "Боемска 2"
Годинава подземни контејнери на 12 нови локации низ Скопје
"Паркови" привремено ќе пресели 14 дрвја од "Народен фронт"

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
И Оги за 5000-тиот број на „Вест“
За јубилејниот 5000. број на Вест подготвивме и ексклузивна несе...
ИЗЛОГ
Оскар
Пишува Лејла САБИТ - Сон на секоја жена....

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter