Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

13.12.2016, 14:03

Време е за готвење

Динстана кисела зелка

Потребно:

750 г кисела зелка
4 лажици масло
30 г чадена сланина
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 лажичка ким
1 дафинов лист
1 лажица зачинал

Приготвување: во загреано масло пропржете ги ситно исечканите сланина и кромид. Додадете ги киселата зелка исечена на мали парчиња, кимот, дафиновиот лист и зачиналот. Сето тоа динстајте го додека не омекне со повремено сипајќи вода. Пред крај додадете го ситно сечканиот лук. Динстаната кисела зелка послужете ја со печено месо. Ако зелката ви е прекисела, можете претходно да ја измиете и да ја исцедите.


Текстот е прочитан 4965 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter