Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

13.12.2016, 14:03

Време е за готвење

Динстана кисела зелка

Потребно:

750 г кисела зелка
4 лажици масло
30 г чадена сланина
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 лажичка ким
1 дафинов лист
1 лажица зачинал

Приготвување: во загреано масло пропржете ги ситно исечканите сланина и кромид. Додадете ги киселата зелка исечена на мали парчиња, кимот, дафиновиот лист и зачиналот. Сето тоа динстајте го додека не омекне со повремено сипајќи вода. Пред крај додадете го ситно сечканиот лук. Динстаната кисела зелка послужете ја со печено месо. Ако зелката ви е прекисела, можете претходно да ја измиете и да ја исцедите.


Текстот е прочитан 5116 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
„За заедничка Македонија“ кон СДСМ: Откажете се и не гласајте за тирански претседател на Собрание (Фото)
Граѓаните дел од граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ кои веќ...
ИЗЛОГ
Убавина
Пишува Лејла САБИТ - Вистинска. Лажна. Природна. Вештачка......

"Порше" има профит од 16 000 евра од секое возило
Германскиот производител на спортски автомобили, во просек, има профит од ...
"Ауди" во јули ќе го открие новиот "А8"
Четвртата генерација на суперлимузината на "Ауди" ќе биде претставена на 1...
"Фиат фулбек крос": пикап наменет за младата публика
"Фиат" на Саемот во Женева ја претстави крос-верзијата на својот пикап мод...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter