Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

27.12.2016, 14:26

Време е за готвење

Кремасти моркови

Потребно:

700 г моркови
75 мл слатка павлака
1 лажичка сок од лимон
малку црн пипер
малку рендано морско оревче
цимет
сол
1/2 лажичка зачинал
1 лажица путер
1 шипка цимет
2 лажици ситно сечкан магдонос

Приготвување: морковите излупете ги и исечете ги на еднакви стапчиња. Ставете ги во сад со вода и со шипката од цимет. Откако ќе зоврие водата, варете ги 6-8 минути. Извадете ја шипката од цимет, исцедете ги морковите и вратете ги во садот. Во нив додадете ги путерот, солта, циметот, ренданото морско оревче и црниот пипер. Сето тоа добро измешајте го, а потоа додадете го сокот од лимонот и слатката павлака. Сето тоа варете го околу една минута или додека павлаката не се згусти. Пред да ги послужите, морковите посипете ги со ситно сечканиот магдонос.


Текстот е прочитан 1350 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter