Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

09.01.2017, 13:55

Време е за готвење

Колач од тиква

Потребно:

250 г тиква
250 г смрзнати вишни
1/2 чаша гриз
брашно
200 г шеќер
250 мл вода
1 ќесичка ванилин шеќер
1 ќесичка прашок за печиво

Приготвување: тиквата обарете ја и испасирајте ја. Додадете ги гризот, шеќерот, ванилиниот шеќер и прашокот за печиво. Постепено, во смесата од тиква додавајте го предвиденото количество вода, како и брашно по потреба, па замесете меко тесто. Смесата ставете ја во тавче, во кое сте ставиле хартија за печење, па по површината распоредете ги смрзнатите вишни. Колачот печете го на умерена температура.


Текстот е прочитан 1109 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter