Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

21.11.2016, 14:47

Време е за готвење

Тестенини со мелено месо

Потребно:

500 г мешано мелено месо
100 г кромид
400 г тестенини - панделки
200 мл павлака за готвење
1 лажица зачинал
2 лажици масло
150 г едамер
сол
2 лажици сок од лимон

Приготвување: во загреаното масло пропржете го ситно сечканиот кромид, па додајте ги меленото месо, зачиналот и динстајте го сето тоа околу 30 минути, со повремено сипување вода. На крај, додајте ги измешаните павлака и сок од лимон. Сварете ги тестенините во солена вода и исцедете ги. Измешајте ги со подготвеното месо и ставете ги во соодветен, намастен огноотпорен сад. Посипете ги со реднаниот едамер и печете ги околу 10 минути во рерна загреана на 200 степени.


Текстот е прочитан 2701 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter