Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

21.11.2016, 14:47

Време е за готвење

Тестенини со мелено месо

Потребно:

500 г мешано мелено месо
100 г кромид
400 г тестенини - панделки
200 мл павлака за готвење
1 лажица зачинал
2 лажици масло
150 г едамер
сол
2 лажици сок од лимон

Приготвување: во загреаното масло пропржете го ситно сечканиот кромид, па додајте ги меленото месо, зачиналот и динстајте го сето тоа околу 30 минути, со повремено сипување вода. На крај, додајте ги измешаните павлака и сок од лимон. Сварете ги тестенините во солена вода и исцедете ги. Измешајте ги со подготвеното месо и ставете ги во соодветен, намастен огноотпорен сад. Посипете ги со реднаниот едамер и печете ги околу 10 минути во рерна загреана на 200 степени.


Текстот е прочитан 2550 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter