Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

21.11.2016, 14:47

Време е за готвење

Тестенини со мелено месо

Потребно:

500 г мешано мелено месо
100 г кромид
400 г тестенини - панделки
200 мл павлака за готвење
1 лажица зачинал
2 лажици масло
150 г едамер
сол
2 лажици сок од лимон

Приготвување: во загреаното масло пропржете го ситно сечканиот кромид, па додајте ги меленото месо, зачиналот и динстајте го сето тоа околу 30 минути, со повремено сипување вода. На крај, додајте ги измешаните павлака и сок од лимон. Сварете ги тестенините во солена вода и исцедете ги. Измешајте ги со подготвеното месо и ставете ги во соодветен, намастен огноотпорен сад. Посипете ги со реднаниот едамер и печете ги околу 10 минути во рерна загреана на 200 степени.


Текстот е прочитан 3000 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter