Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

19.12.2016, 13:47

Време е за готвење

Салата од карфиол

Потребно:

1 помала главица карфиол
3 лажици јаболков оцет
1 лажица маслиново масло
сол
крупно мелен црн пипер

Приготвување: карфиолот разделете го на цветови, па добро измијте ги во солена вода. Зовријте вода во тенџере, врз него ставете ги цветовите карфиол во метална цедалка, па варете ги на пареа само пет минути. Потоа, уште додека се врели, цветовите карфиол зачинете ги со маслото и оцетот, со крупно мелениот црн пипер и, по потреба, сол.


Текстот е прочитан 1322 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter