Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

19.12.2016, 13:47

Време е за готвење

Салата од карфиол

Потребно:

1 помала главица карфиол
3 лажици јаболков оцет
1 лажица маслиново масло
сол
крупно мелен црн пипер

Приготвување: карфиолот разделете го на цветови, па добро измијте ги во солена вода. Зовријте вода во тенџере, врз него ставете ги цветовите карфиол во метална цедалка, па варете ги на пареа само пет минути. Потоа, уште додека се врели, цветовите карфиол зачинете ги со маслото и оцетот, со крупно мелениот црн пипер и, по потреба, сол.


Текстот е прочитан 1652 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter