Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

07.10.2016, 11:48

Време е за готвење

Пржен ориз

Потребно:

4 лажици масло
3 јајца
600 г варен ориз
1 лажичка сол
малку бибер
100 г кромид

Приготвување: во половина од маслото испржете кајгана од матените јајца, извадете ја и исечете ја на резанки. Во остатокот од маслото пропржете го варениот ориз, постојано вртејќи го со кујнска лопатка, па додадете ги омлетот, солта, биберот и ситно сечканиот кромид. Сето тоа добро измешајте го и послужете го додека е топло.


Текстот е прочитан 2828 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter