Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

07.10.2016, 11:48

Време е за готвење

Пржен ориз

Потребно:

4 лажици масло
3 јајца
600 г варен ориз
1 лажичка сол
малку бибер
100 г кромид

Приготвување: во половина од маслото испржете кајгана од матените јајца, извадете ја и исечете ја на резанки. Во остатокот од маслото пропржете го варениот ориз, постојано вртејќи го со кујнска лопатка, па додадете ги омлетот, солта, биберот и ситно сечканиот кромид. Сето тоа добро измешајте го и послужете го додека е топло.


Текстот е прочитан 3099 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter