Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

26.10.2016, 13:11

Време е за готвење

Џем од грозје

Потребно:

400 г грозје
150 г шеќер

Приготвување: зрната од грозјето преполовете ги и извадете им ги семките. Потоа, исчистените зрна грозје ставете ги во тенџере и измешајте ги со шеќерот. Смесата оставете ја да отстои околу 60 минути. Потоа, ставете го тенџерето на рингла на средно-умерена температура и џемот варете го 20-30 минути. Готовиот џем ставете го во теглички, затворете ги со капакот и превртени оставете ги да се изладат.


Текстот е прочитан 1439 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter