Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

04.10.2016, 13:20

Време е за готвење

Сендвич со печурки

Потребно:

300 г шампињони
150 г пармезан
2 главици кромид
1 кисела краставичка
60 г путер
20 г сенф
леб или земичка

Приготвување: шампињоните се сечат на подебели ливчиња и се динстаат. Откако ќе се изладат, се пасираат во пире, па во нив се додаваат ренданиот пармезан, ситно сечканиот кромид, ситно сечканата кисела краставичка и сето тоа добро се меша со путерот и со сенфот. Со вака подготвената каша се мачка тенко сечениот леб или земичките.


Текстот е прочитан 1636 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter