Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

02.11.2016, 13:11

Време е за готвење

Сос од цвекло

Потребно:

200 мл јогурт
50 г ситно сечкано цвекло
1 лажичка капар
1 лажичка ситно сечкан кромид

Приготвување: јогуртот, ситно сечканото цвекло, капарот и ситно сечканиот кромид ставете ги во длабок сад и добро измешајте ги. Вака подготвениот сос послужете го со пржена риба, пржено месо или како прелив за салата од компири.


Текстот е прочитан 1827 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter