Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

27.11.2016, 14:50

Време е за готвење

Тиквички полнети со ориз

Потребно:

6 тиквички
150 г ориз
магдонос
сол
3 лажици рендан пармезан

За сосот:
1 ќесичка готов болоњез сос

Приготвување: исечете ги тиквичките на парчиња долги 6 см, издлабете ги и кратко проварете ги во малку вода, па исцедете ги. Потоа полнете ги со смесата од варен ориз измешана со ситно сечканиот магдонос и со пармезанот. Наредете ги во сад, прелијте ги со готовиот болоњез сос подготвен според упатството и варете го сето тоа (кратко време) додека не омекнат тиквичките.


Текстот е прочитан 3867 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter