Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

27.11.2016, 14:50

Време е за готвење

Тиквички полнети со ориз

Потребно:

6 тиквички
150 г ориз
магдонос
сол
3 лажици рендан пармезан

За сосот:
1 ќесичка готов болоњез сос

Приготвување: исечете ги тиквичките на парчиња долги 6 см, издлабете ги и кратко проварете ги во малку вода, па исцедете ги. Потоа полнете ги со смесата од варен ориз измешана со ситно сечканиот магдонос и со пармезанот. Наредете ги во сад, прелијте ги со готовиот болоњез сос подготвен според упатството и варете го сето тоа (кратко време) додека не омекнат тиквичките.


Текстот е прочитан 3579 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter