Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

17.11.2016, 13:18

Време е за готвење

Варени ребра

Потребно:

300 г свежи свински ребра

За маринадата:
50 мл бело вино
20 мл соја сос
1 лажичка ѓумбир
1 лажица нишесте
1 лажичка шеќер
1 луто пиперче
1 лажичка зачинал

Приготвување: свинските ребра исечете ги на коцки и ставете ги во маринадата. За маринадата измешајте ги виното, соја сосот, ѓумбирот, нишестето, шеќерот, зачиналот и исеченото луто пиперче. Месото оставете го да отстои два часа. Така подготвените ребра, заедно со маринадата варете ги 60 минути на тивок оган во добро поклопено тенџере. Варените ребра послужете ги со варен ориз.


Текстот е прочитан 3227 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter