Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

17.11.2016, 13:18

Време е за готвење

Варени ребра

Потребно:

300 г свежи свински ребра

За маринадата:
50 мл бело вино
20 мл соја сос
1 лажичка ѓумбир
1 лажица нишесте
1 лажичка шеќер
1 луто пиперче
1 лажичка зачинал

Приготвување: свинските ребра исечете ги на коцки и ставете ги во маринадата. За маринадата измешајте ги виното, соја сосот, ѓумбирот, нишестето, шеќерот, зачиналот и исеченото луто пиперче. Месото оставете го да отстои два часа. Така подготвените ребра, заедно со маринадата варете ги 60 минути на тивок оган во добро поклопено тенџере. Варените ребра послужете ги со варен ориз.


Текстот е прочитан 2857 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter