Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

17.11.2016, 13:18

Време е за готвење

Варени ребра

Потребно:

300 г свежи свински ребра

За маринадата:
50 мл бело вино
20 мл соја сос
1 лажичка ѓумбир
1 лажица нишесте
1 лажичка шеќер
1 луто пиперче
1 лажичка зачинал

Приготвување: свинските ребра исечете ги на коцки и ставете ги во маринадата. За маринадата измешајте ги виното, соја сосот, ѓумбирот, нишестето, шеќерот, зачиналот и исеченото луто пиперче. Месото оставете го да отстои два часа. Така подготвените ребра, заедно со маринадата варете ги 60 минути на тивок оган во добро поклопено тенџере. Варените ребра послужете ги со варен ориз.


Текстот е прочитан 2978 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter