Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

10.01.2017, 13:44

Време е за готвење

Печурки во бело вино

Потребно:

500 г шампињони
1 чаша бело вино
1 китка магдонос
1 главица кромид
1 лажица масло
2 лажици брашно
100 мл вода
1/2 лажичка кари
сол

Приготвување: исчистените шампињони исечете ги на тенки ливчиња. Во маслото пропржете го ситно сечканиот кромид, па додадете ги ситно сечканиот магдонос и печурките. Смесата динстајте ја со повремено додавање на виното. При крај печурките посипете ги со брашното во кое сте го додале карито, измешајте го сето тоа, по потреба додадете млака вода, посолете го сосот и послужете го.


Текстот е прочитан 2460 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter