Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

10.01.2017, 13:44

Време е за готвење

Печурки во бело вино

Потребно:

500 г шампињони
1 чаша бело вино
1 китка магдонос
1 главица кромид
1 лажица масло
2 лажици брашно
100 мл вода
1/2 лажичка кари
сол

Приготвување: исчистените шампињони исечете ги на тенки ливчиња. Во маслото пропржете го ситно сечканиот кромид, па додадете ги ситно сечканиот магдонос и печурките. Смесата динстајте ја со повремено додавање на виното. При крај печурките посипете ги со брашното во кое сте го додале карито, измешајте го сето тоа, по потреба додадете млака вода, посолете го сосот и послужете го.


Текстот е прочитан 1258 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter