Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

03.11.2016, 13:14

Време е за готвење

Похуван крап

Потребно:

8 шницли од крап
сол
црн пипер
100 г пченкарно брашно
1 лажичка мелен црвен пипер
масло за пржење

За послужување:
лимон
магдонос

Приготвување: шницлите од крапот посолете ги и посипете ги со црн пипер, а потоа испрпелкајте ги во пченкарното брашно измешано со мелениот црвен пипер. Маслото загрејте го и во него пржете ги панираните шницли од рибата од двете страни. Пржените риби наредете ги во чинија и украсете ги со парчиња лимон и со ситно сечкан магдонос.


Текстот е прочитан 2420 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Црвениот килим на Греми 2017
ИЗЛОГ
Вино
Пишува Лејла САБИТ - Скапо, евтино или наливно......

"Митцубиши" во Женева ќе го претстави кросоверот "еклипс"
По подолго време, "Митцубиши" на Саемот во Женева што ќе се одржи во март,...
"Опел" во офанзива со "кросленд икс"
"Опел" ги објави фотографиите и техничките детали од новиот компактен крос...
"Форд" ги откри адутите на новото "ГТ"
Иако првите примероци на "форд ГТ" од фабричката лента се симнаа кон крајо...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Печени компири со сланина
Приготвување: компирите и кромидот излупете ги, исечете ги на тркалца, пос...
Site Meter