Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

03.11.2016, 13:14

Време е за готвење

Похуван крап

Потребно:

8 шницли од крап
сол
црн пипер
100 г пченкарно брашно
1 лажичка мелен црвен пипер
масло за пржење

За послужување:
лимон
магдонос

Приготвување: шницлите од крапот посолете ги и посипете ги со црн пипер, а потоа испрпелкајте ги во пченкарното брашно измешано со мелениот црвен пипер. Маслото загрејте го и во него пржете ги панираните шницли од рибата од двете страни. Пржените риби наредете ги во чинија и украсете ги со парчиња лимон и со ситно сечкан магдонос.


Текстот е прочитан 2307 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter