Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

03.11.2016, 13:14

Време е за готвење

Похуван крап

Потребно:

8 шницли од крап
сол
црн пипер
100 г пченкарно брашно
1 лажичка мелен црвен пипер
масло за пржење

За послужување:
лимон
магдонос

Приготвување: шницлите од крапот посолете ги и посипете ги со црн пипер, а потоа испрпелкајте ги во пченкарното брашно измешано со мелениот црвен пипер. Маслото загрејте го и во него пржете ги панираните шницли од рибата од двете страни. Пржените риби наредете ги во чинија и украсете ги со парчиња лимон и со ситно сечкан магдонос.


Текстот е прочитан 2659 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter