Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

11.01.2017, 13:43

Време е за готвење

Суви ребра во кисела зелка

Потребно:

2 лажици масло
1 главица кромид
800 г кисела зелка
400 г суви ребра
2 лажички зачинал

Приготвување: во загреаното масло продинстајте го ситно сечканиот кромид, додадете ја ситно исечканата кисела зелка, па сето тоа кратко динстајте го. Потоа, додадете ги исечените суви ребра и зачиналот. Сето тоа прелијте го со вода, колку да се покријат продуктите, па варете го околу еден час на тивок оган.


Текстот е прочитан 4483 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
26 ден протести-нема Тиранска влада
26 ден по ред илјадници граѓани маршираат низ улиците во Скопје. Вечерва н...
ИЗЛОГ
Убавина
Пишува Лејла САБИТ - Вистинска. Лажна. Природна. Вештачка......

"Порше" има профит од 16 000 евра од секое возило
Германскиот производител на спортски автомобили, во просек, има профит од ...
"Ауди" во јули ќе го открие новиот "А8"
Четвртата генерација на суперлимузината на "Ауди" ќе биде претставена на 1...
"Фиат фулбек крос": пикап наменет за младата публика
"Фиат" на Саемот во Женева ја претстави крос-верзијата на својот пикап мод...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Фишеци од мортадела
Приготвување:сирењето добро издробете го со виљушка или изрендајте го, па ...
Site Meter