Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

20.12.2016, 13:38

Време е за готвење

Влашки тиганици

1/2 кг брашно
100 г масло
150 г ореви
сол
вода

Замешајте го брашното со обична вода и направете тесто како за палачинки, па ставете малку сол. Пржете ги палачинките од двете страни, со тоа што тавата ќе ја мачкате со масло со парче чиста газа. Секоја палачинка ставете ја на не многу јака плотна и испечете ја од двете страни, и кога ќе биде испечена, завиткајте ја во салфета. Така постапете додека не ги испржите и испечете сите. Во 1/2 л вода ќе ги ставите оревите и маслото. Ќе го посолите и ќе го ставите на оган да зоврие. Во една тава наредете еден ред од тиганиците, наросете ги со течноста, и така сè додека не ги потрошите течноста и тиганиците. На крај исечете ги на коцки и прелејте ги со остатокот од сокот. Покријте ги со друга тава одозгора да постои 10 минути и потоа сервирајте ги (по желба, може да се стави во водата 1-2 чешниња лук).



Текстот е прочитан 2832 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter