Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

20.12.2016, 13:38

Време е за готвење

Влашки тиганици

1/2 кг брашно
100 г масло
150 г ореви
сол
вода

Замешајте го брашното со обична вода и направете тесто како за палачинки, па ставете малку сол. Пржете ги палачинките од двете страни, со тоа што тавата ќе ја мачкате со масло со парче чиста газа. Секоја палачинка ставете ја на не многу јака плотна и испечете ја од двете страни, и кога ќе биде испечена, завиткајте ја во салфета. Така постапете додека не ги испржите и испечете сите. Во 1/2 л вода ќе ги ставите оревите и маслото. Ќе го посолите и ќе го ставите на оган да зоврие. Во една тава наредете еден ред од тиганиците, наросете ги со течноста, и така сè додека не ги потрошите течноста и тиганиците. На крај исечете ги на коцки и прелејте ги со остатокот од сокот. Покријте ги со друга тава одозгора да постои 10 минути и потоа сервирајте ги (по желба, може да се стави во водата 1-2 чешниња лук).



Текстот е прочитан 3260 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Наместо транспаренти, цртежи и забава за поддршка на „Заедничка Македонија“ (Фото)
На денешниот музички хепенинг на Школка, во Градскиот парк во Скопје, орга...
ИЗЛОГ
Убавина
Пишува Лејла САБИТ - Вистинска. Лажна. Природна. Вештачка......

"Порше" има профит од 16 000 евра од секое возило
Германскиот производител на спортски автомобили, во просек, има профит од ...
"Ауди" во јули ќе го открие новиот "А8"
Четвртата генерација на суперлимузината на "Ауди" ќе биде претставена на 1...
"Фиат фулбек крос": пикап наменет за младата публика
"Фиат" на Саемот во Женева ја претстави крос-верзијата на својот пикап мод...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Фишеци од мортадела
Приготвување:сирењето добро издробете го со виљушка или изрендајте го, па ...
Site Meter