Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

13.12.2016, 14:03

Време е за готвење

Динстана кисела зелка

Потребно:

750 г кисела зелка
4 лажици масло
30 г чадена сланина
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 лажичка ким
1 дафинов лист
1 лажица зачинал

Приготвување: во загреано масло пропржете ги ситно исечканите сланина и кромид. Додадете ги киселата зелка исечена на мали парчиња, кимот, дафиновиот лист и зачиналот. Сето тоа динстајте го додека не омекне со повремено сипајќи вода. Пред крај додадете го ситно сечканиот лук. Динстаната кисела зелка послужете ја со печено месо. Ако зелката ви е прекисела, можете претходно да ја измиете и да ја исцедите.


Текстот е прочитан 4828 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter