Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

13.12.2016, 14:03

Време е за готвење

Динстана кисела зелка

Потребно:

750 г кисела зелка
4 лажици масло
30 г чадена сланина
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 лажичка ким
1 дафинов лист
1 лажица зачинал

Приготвување: во загреано масло пропржете ги ситно исечканите сланина и кромид. Додадете ги киселата зелка исечена на мали парчиња, кимот, дафиновиот лист и зачиналот. Сето тоа динстајте го додека не омекне со повремено сипајќи вода. Пред крај додадете го ситно сечканиот лук. Динстаната кисела зелка послужете ја со печено месо. Ако зелката ви е прекисела, можете претходно да ја измиете и да ја исцедите.


Текстот е прочитан 5203 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

Масовен марш и денеска „За заедничка Македонија“: Остануваме на улиците колку што е потребно! (ФОТО)
Сибир се стопи (Жешко фото)
Околу 1.500 вљубеници во зимските спортови во оскудна облека се собраа на ...
ИЗЛОГ
Поглед
Пишува: Лејла САБИТ - Погледот, велат, е душата на човекот......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter