Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

27.12.2016, 14:26

Време е за готвење

Кремасти моркови

Потребно:

700 г моркови
75 мл слатка павлака
1 лажичка сок од лимон
малку црн пипер
малку рендано морско оревче
цимет
сол
1/2 лажичка зачинал
1 лажица путер
1 шипка цимет
2 лажици ситно сечкан магдонос

Приготвување: морковите излупете ги и исечете ги на еднакви стапчиња. Ставете ги во сад со вода и со шипката од цимет. Откако ќе зоврие водата, варете ги 6-8 минути. Извадете ја шипката од цимет, исцедете ги морковите и вратете ги во садот. Во нив додадете ги путерот, солта, циметот, ренданото морско оревче и црниот пипер. Сето тоа добро измешајте го, а потоа додадете го сокот од лимонот и слатката павлака. Сето тоа варете го околу една минута или додека павлаката не се згусти. Пред да ги послужите, морковите посипете ги со ситно сечканиот магдонос.


Текстот е прочитан 1116 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
Фотографиите од сексапилната албанска поп пејачка Ени Кочи уриваат рекорди на Интернет
ИЗЛОГ
Идила
Пишува Лејла САБИТ - Во Македонија ни се случува идила......

Тојота подготви спортско издание на Јарис
По враќањето на светската рели сцена Тојота на претстојниот Саем за автомо...
КИА влегува во светот на спортските лимузини
Јужнокорејската компанија КИА го одржа своето ветување и ја промовираше пр...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Варени јаболка со пудинг
Приготвување: јаболката измијте ги, излупете ги и ставете ги во половина л...
Site Meter